Koken met Jeroen
In het voorjaar en najaar organiseren wij een hele leuke kookreis naar Lendou-en-Quercy (Lot), gelegen in één van de mooiste regio’s van Frankrijk. Of je een kookfanaat bent of een beginneling, Jeroen weet je te prikkelen. Je zal aan deze kookreis sowieso een mooie herinnering over houden.
Het is ook mogelijk om een kookreis op maat te realiseren. In dat geval wordt op basis van jouw wensen een reis samengesteld. Dit is ideaal voor groepen vrienden, familie of incentive reizen.
Kookreis Zuid-Frankrijk
Is koken je passie? Of wil je de Franse keuken ontdekken? In een mooie omgeving en gezellige sfeer kunnen wij jou een 5-daagse kookreis met Jeroen een gepassioneerde chef aanbieden.
Voor de Fransen draait alles in het leven om (samen) eten. Het is een kunst en een belangrijk onderdeel van La belle vie.
Programma
Gedurende deze kookreis nemen we je overdag mee op pad langs de beste lokale producenten. Je zult proeven, zien en ruiken van de truffelboer, de meester kaasmakers, wijnboeren en vele anderen. We laten je alleen het beste zien zodat je de ziel van Zuid-Frankrijk en La belle vie kunt beleven.
Tijdens deze reis nemen we je mee naar de markthallen in Cahors, naar het pittoreske Montcuq en andere prachtige dorpjes. Jeroen zal je met groot genoegen inwijden in de Franse lifestyle met tips, verhalen en anekdotes.
In de namiddag starten we met de kookworkshop en eindigen we met een voortreffelijk diner.
De Chef
Jeroen is geboren in Nederland met een passie voor de mediterrane keuken. Hij is een gepassioneerde Kok. Zijn grootmoeder heeft hem de passie voor het broodbakken doorgegeven, op jonge leeftijd kwam hij erachter dat je het broodbakken beter aan de Fransen zelf kunt overlaten en is zich gaan verdiepen in de fijne kneepjes van de keuken.
In Nederland heeft hij een schat aan ervaring opgebouwd bij diverse gerenommeerde restaurants, uiteindelijk in zijn eigen cateringbedrijf en restaurant.
Jeroen is leermeester en heeft menig chef naar een mooie toekomst begeleid. Ook geeft hij lessen aan buitenlandse studenten om ze de fijne kneepjes uit de Europese keuken bij te brengen. Jeroen wordt ook regelmatig ingehuurd als Chef aan huis. Sinds oktober 2023 heeft hij Nederland verlaten voor het prachtige (kook) land Frankrijk.
Jeroen zal je tijdens de kooklessen alle geheimen vertellen om een heerlijk diner op tafel te zetten. Hij gebruikt hiervoor alleen de beste streekproducten van het seizoen.
Het verblijf
Je verblijft in de sfeervolle Chambre d’hotes La Maison Culier.
De accommodatie is voorzien van een fantastische kookstudio, een groot terras met een heerlijk zwembad en prachtig uitzicht.
Data
Voorjaar
- Aankomst 08/04/2024
- Vertrek 12/04/2024
Najaar
- Aankomst 7/10/2024
- Vertrek 11/10/2024
Prijs € 995,- p.p.
Voor 5 dagen o.b.v. bezetting 2 personen per kamer
Inclusief:
- 4 overnachtingen op basis van vol pension
- 4 kookworkshops met aansluitend diner, inclusief wijnen
- 3 x dagprogramma
- Recepten
Exclusief:
- supplement 1-persoonskamer € 395,- p.p.
- overige dranken
- reis en/of annuleringsverzekering
Vervoer
U kunt met eigen auto komen of per trein of vliegtuig in combinatie met een huurauto ter plaatse. Het dichtsbijzijnde treinstation is in Cahors. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn de luchthaven van Toulouse (Blagnac) of de luchthaven van Bergerac (Dordogne Péridord).
Voor het programma gebruiken deelnemers hun eigen (huur)auto.